Taller gratuït a llibreries

Velles i noves esclavituds: Què aprenem dels que se’n van sortir?

Adreçat a: Persones interessades en la història de l’esclavitud laboral passada i present i en aprendre de personatges del passat com en N. Mandela, F. Douglas, M. Luther King o H. Tubmann què podem fer avui per a que el present i el futur siguin millors.

De què parlem?

L’esclavitud en el segle XIX: afroamericans en els Estats Units

Saps qui va ser? Començarem amb un joc per conèixer a persones afroamericanes que van aconseguir grans èxits professionals tot superant les condicions que els imposava una societat esclavista. D’on venien i què van fer per sortir-se’n? A partir de cites inspiradores, discutirem quina era la situació que van vèncer i com van fer-ho

L’esclavitud en el segle XXI: explotació laboral a casa nostra

Saps quina és la situació? Un altre joc ens permetrà conèixer algunes dades i fets sobre l’explotació laboral a l’actualitat i a casa nostra. Què podem fer per sortir-nos-en? Utilitzarem les cites debatudes en la primera part del taller per proposar idees  que permetin vèncer les situacions descrites.

Si voleu saber-ne més… Llegiu!

Acabarem el taller fent propostes de lectures que ens ajudaran a aprofundir en allò que hem parlat.Una d’elles, el nostre Bloc de Notes Clio, on a través de 100 cites escoltem la veu d’ aquells que van lluitar per l’abolició de l’esclavitud en els Estats Units. Ens parlen de com la varen aconseguir i dels èxits professionals d’homes i dones afroamericans durant els primers anys de la seva emancipació.

Podeu trobar la llibreta a: