Com incorporar l’orientació vocacional a primària i secundària

Durant el mes d’abril hem treballat amb docents i tècnics/tècniques de l’Ajuntament de Montornès del Vallès per tal de determinar per què, què i com incorporar l’orientació vocacional amb infants i joves de primària i secundària.

Es va destacar que l’orientació vocacional a primària és imprescindible per a que els infants puguin ampliar la seva capacitat d’opció professional futura, adreçant estereotips i aprenentatges tàcits que poden reduir-la i potenciant la identificació de fortaleses, interessos, competències… Com més d’un estudi assenyala, en massa ocasions quan s’arriba a secundària ja pot ser tard per trencar alguns estereotips que condicionen l’elecció de professió.

L’orientació vocacional/professional a secundària pretén ja concretar un o més recorreguts/ trajectòries formatives i laborals que condueixin a la definició d’un perfil professional afí a les aspiracions, interessos i capacitats de la persona i útil per al benestar de la societat de referència.

Els i les professionals que van participar en les formacions van concretar accions a desenvolupar en el marc de les seves organitzacions per tal de potenciar-hi l’orientació vocacional.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *